Social- og handicapområdet - COVID-19

Voksen handicap, Socialpsykiatrien, Rusmiddelcentret, Socialcentret

Socialområdets enheder er opmærksomme på at følge de betænkninger og retningslinjer, der løbende udstedes fra centralt hold.

I den løbende tilrettelæggelse af opgaverne vil vi naturligvis være særligt opmærksomme på, hvordan vi kan understøtte tryghed og trivsel hos alle borgerne, og særligt hos de grupper, som har været hårdest ramt af restriktioner og generel nedlukning. Herunder vil der også være særlig opmærksomhed på behovet for formidling af, og vejledning i afstandskriterier, hyppig håndvask, afspritning og lignende.

Hvis man som bruger eller pårørende har konkrete spørgsmål til håndteringen af forholdsregler, eller man savner information, kan man til enhver tid kontakte ledelsen i de pågældende tilbud.

Botilbud - besøgsrestriktioner pr. 16. december

Styrelsen for Patientsikkerhed har givet Syddjurs Kommune påbud om at indføre midlertidige besøgsrestriktioner for besøgendes adgang til plejecentre, kommunens rehabiliteringspladser og botilbud indenfor social- og handicap. Restriktionerne træder i kraft den 16. december 2020. Besøgsrestriktionerne er ophævet for plejecentrene, men er fortsat gældende for botilbud inden for social- og handicapområdet.

Besøgsrestriktionerne betyder:

• Beboeren har mulighed for at få besøg af én nærmeste pårørende i egen bolig og yderligere 2 faste nære pårørende, dog ikke mere end 2 besøgende ad gangen.
  • Beboeren har mulighed for at få besøg af den nærmeste pårørende og to andre navngivne pårørende i indendørs besøgsrum, dog maksimalt to besøgende ad gangen.
  • Besøgsrestriktionerne omfatter ikke besøg til beboere, som er kritisk syge.
  • Besøgsrestriktionerne omfatter ikke besøg på udearealer.
  • Beboeren har som altid ret til at forlade plejecenteret.

Generel adgang til plejecenteret

• Der er adgang for borgere, som skal deltage i visiterede trænings- og aktivitetstilbud.
  • Der er IKKE adgang for borgere, som skal deltage i frivillige aktiviteter.
  • Besøgsrestriktionerne omfatter ikke medarbejdere, pedeller samt fagpersonale udefra som fx læge, fodterapeut, ergo- og fysioterapeut.

Besøg bør undlades

• Ved symptomer på sygdom. Det gælder alt fra forkølelse, ondt i halsen og alment ubehag til muskelsmerter, tør hoste og feber.
  • Den besøgende skal have været uden symptomer i 48 timer inden besøget.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer for hygiejne

• Håndhygiejne
  • Vask eller afsprit hænder som det første, når du ankommer, og igen når du går.
  • Vask eller afsprit hænder hyppigt og grundigt og altid efter, du har hostet, nyst eller pudset næse.
  • Host eller nys i ærmet eller i et engangslommetørklæde. Bruger du engangslommetørklæde, så læg det i skraldespanden med det samme og vask eller sprit hænder bagefter.
  • Undgå så vidt muligt at røre ved ting under dit besøg.
  • Du vil få udleveret en pose med rengøringsklude eller spritservietter, og du bedes aftørre kontaktpunkter som bordplade, armlæn, dørhåndtag, lyskontakter samt evt. armatur og toiletskylleknap.

Afstand

• Hold for forsigtighedens skyld 2 meters afstand til den person, du besøger.
  • Undgå så vidt muligt fysisk kontakt med den, du besøger, f.eks. kram, håndtryk og kindkys.
  •  Hvis det ikke er muligt at undgå fysisk kontakt og holde afstand, er det vigtigt, at kontakten er kortvarig, og at du og den, du besøger, vasker hænder eller bruger håndsprit lige efter.
  • Hvis din pårørende har svært ved at forstå, at I skal holde afstand, f.eks. fordi han eller hun har demens eller anden kognitiv svækkelse, så tal med ledelsen eller medarbejdere på det sted, du skal besøge.
  • Under dit besøg skal du være særligt opmærksom på at overholde de generelle anbefalinger for hygiejne, afstand og fysisk kontakt.

Opdateret: 16-02-2021 09:56